ReikiCsepel a Csepeliekért s mindenki másért. ____Csepeli Reiki Klub____

Csepeli Reiki Klub , Csepeli Reiki kezelés , Reiki kezelés, Holistic Energy Healing

Az érintés hatása az egészségre.

„Egy gyengéd érintés lendületet, életörömöt ad, és öntudatra ébreszt.”

 Amikor megérintünk valakit, megváltozik a megérintett fizikai érzete – csökken a feszültséget okozó hormonok szintje, csökken az idegrendszer feszültsége, javul az immunrendszer állapota és ez kihatással van a viselkedésünkre, hangulatunkra.

Nagyon sok embernek, akinek az életéből hiányzik a szex, elsősorban a gyengédség iránti vágya nem teljesül.

 A szerelmesek azért szárnyalnak, mert átlagosan négyszer több érintést, ölelést, simogatást adnak egymásnak,mint a többi ember. Kutatások igazolják, hogy az az ember, akit valaki gyakran a karjába zár, magához ölel, a szívéhez szorít, kevésbé frusztrált, kevésbé szorong, a félelemérzete csökken.

 Az ölelés oldja a stresszt. A kutatások szerint az érintés szükséglete sokkal erősebb a táplálék iránti szükségletnél.

erintes.jpg

 A testi kontaktus szükséglete folyamatosan jelen van az életünkben, de a társadalmi szabályok a legtöbbször megakadályozzák az érintések vágyát. Pedig az érintésnek hihetetlen nagy,mondhatni csodát tevő energiája van. Az érintés,a simogatás felülírja a fájdalomérzést. Ugyanis a bőrünkben a simogatás érzékelésére külön idegrostok találhatók, ezek a CTidegek,s minden egyes ilyen idegrost körülbelül 1 négyzetcentméternyit erületről továbbítja a simogatás hatását.Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.

Érdemes tehát elgondolkodnunk azon, mi hány ölelést adunk és hány ölelést kapunk naponta?

Az ölelés szempontjából éppen csak túléljüke az életünket, vagy gyarapodunke általa? Családtagjainkat az anyagi javakon kívül ellátjuke elegendő testi érintéssel, hogy az egészségüket is megtámogassuk?

Az érintésben hihetetlen erő lakozik. Összeolvasztja az embereket, ledönti a közöttük lévő falakat, jobban mint bármi más, és mindannyian reagálunk rá. Az érintésben energia van. Az érintés a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat.

A szeretet a legerősebb gyógyító erő.Az érintés, az ölelés és a kézzel való kontaktus – amikor szeretetet adunk vagy kapunk fizikai, szellemi és érzelmi változást idéz elő bennünk.           Nagyon kevés az érintés és az ölelés. Hozzáérni valakihez és megölelni,nem is olyan egyszerű… Nem lehet tudni, hogy a másik ember hogyan reagál. Lehet,hogy ellök magától és ellenségesen viszonyul a közeledéshez.Ez eggyel több ok, hogy megpróbáljuk feloldani a gátlásait. A szeretethez bátorság kell.Készen állni, megkockáztatni, hogy ellökjenek maguktól, hogy fájdalmat okozzanak,de leggyakrabban mégis győzni fogunk. Érdemes megpróbálni…

Az emberek előbb utóbb megnyílnak nekünk.

Ha mindannyian arra várnánk, hogy a másik ember teszi meg az első lépést, akkor mi lenne velünk?                                         Csak ölelésre kell tárni karjainkat,és ezzel megnyitjuk a szívüket. Akkor majd megérzik a szeretet energiáját, melyet az érintés ereje lobbant lángra.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 21
Heti: 77
Havi: 652
Össz.: 26 829

Látogatottság növelés
Oldal: Az érintés hatása
ReikiCsepel a Csepeliekért s mindenki másért. ____Csepeli Reiki Klub____ - © 2008 - 2018 - reikicsepel.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »